11.03.2016 Święta Wielkanocne …tuż… tuż

Pascha, mazurek w kształcie jajka, sernik  – to tradycyjne wypieki przygotowywane na Święta Wielkanocne. Wykonywałyśmy je pod okiem naszego , uczelnianego mistrza cukiernictwa – Aleksandry Król- Skowron.
Najpierw była teoria,  potem trzymanie się przepisów kulinarnych a na koniec wielka fantazja związana z dekorowaniem mazurków.  
Natomiast na warsztatach z rękodzieła artystycznego wykonywałyśmy techniką Powertexu anioły i jajka wielkanocne. Nasze anioły to postacie , których stelaż został wykonany z drutu i folii aluminiowej , obciągnięty, jak mumia bandażem a następnie ubrany w suknie formowane i ozdabiane utwardzaczami Powertex. W podobny sposób zostały ozdobione styropianowe jajka.
Fotoreportaż z obydwóch warsztatów w zakładce „GALERIA”

Opublikowane: 21 marca 2016